Starost nije bolest, već uloga za uživanje

Koliko često razmišljamo o starenju? Čega se bojimo, a čemu radujemo u vezi sa starošću? Kako da obezbedimo najbolju negu najstarijim članovima naše porodice? Kako najadekvatnije pomoći staroj osobi u svom domu?
Verovatno su ovo neke od nedoumica sa kojima ste se suočili u poslednje vreme. Agencija „Pod svojim krovom“ je tu da vam pruži podršku u traganju za zadovoljavajućim odgovorom, kao i da vam pomogne u izboru vrste nege i pomoći koja je neophodna za članove vaše porodice. Nudimo svakodnevnu pomoć u kući i kućnu negu starih, održavanje higijene osobe i domaćinstva, prevoz i pratnju na lekarske preglede. Pružamo usluge u trajanju od 2h dnevno, do stalne 24h brige na mesečnom nivou. Prvi kontakt je besplatan i uspostavlja ga socijalni radnik sa korisnikom ili članovima porodice.

Agencija „Pod svojim krovom“ i članovi našeg tima u dogovoru sa vama organizuju svu neophodnu pomoć u kući i kućnu negu nakon hospitalizacije svima kojima je potrebna. Bilo da se radi o osobama koje su usled starosti ili bolesti onemogućene da se redovno staraju o sebi, bilo da su nepokretna ili polupokretna lica, ili osobe kojima je dijagnostikovana demencija, Alchajmerova ili Parkinsonova bolest –naši stručni saradnici obučeni su da se pouzdano brinu o njima.
Shvatajući osetljivu prirodu svoga posla, razvili smo individualan pristup svakom korisniku i njegovim afinitetima. Naša nega koncipirana je prema vašim potrebama. Prvi kontakt sa korisnicima uspostavlja naš socijalni radnik, koji kroz razgovor sa vama vrši procenu stanja i situacije, a zatim u dogovoru sa korisnikom lično ili članovima porodice -kreira odgovarajući plan i raspored nege. Cilj nam je da sačuvamo ili unapredimo kvalitet života na koji ste navikli, i upravo iz tog razloga pristupamo planiranju poseta u skladu sa vašim potrebama.

Za više informacija pišite nam ovde.

Najveća nam je nagrada ukoliko članove našeg tima doživite kao članove svoje porodice.

Od presudnog je značaja kreirati svakoj osobi priliku da dostojanstveno, i što je moguće samostalnije, provede starost u ličnom prostoru, u kom se oseća bezbedno i spokojno. Na taj način podstiče se samopouzdanje i podiže lični moral starih osoba. Nasuprot tome, institucionalizacija starih obično dovodi do opadanja mentalnih i emotivnih funkcija ličnosti.

„Svi žele da žive dugo, ali niko ne želi da bude starac.“
-Abraham Linkoln

Kako čovek nije samo fiziološko biće, već ima raznovrsne intelektualne i emotivne potrebe tu smo za vas da vas aktiviramo da ostanete duhovno aktivni i u trećem dobu. Želimo da promenimo percepciju o pasivnosti u starosti, da vas podstaknemo u razumevanju da vam predstoji još jedan potencijalno dug period života koji treba ispuniti smislom i aktivnostima. Tu smo da vas obučemo u svetle i vedre boje, da zajedno pozovemo prijatelje koje davno niste pozvali, da vas naučimo novim stvarima, da odigramo partiju šaha sa vama, pročitamo odeljak iz vaše omiljene knjige, ili da zajedno razgledamo fotografije iz 1900 i neke..
Naš socijalni radnik stoji vam na raspolaganju za sve informacije, savete i sugestije o stanju vaših najmilijih, bilo da ste u zemlji ili inostranstvu. Pored navedenog, u cilju ostvarivanja zakonom zagarantovanih prava svojim korisnicima pružamo informacije i savete iz oblasti socijalne zaštite.


USLUGE


Usluge pomoći u kući i kućne nege, u trajanju od 2h do 24h dnevno, sprovode negovateljice, geronto domaćice i medicinske sestre. U usluge koje pružaju spadaju:

USLUGE GERONTO DOMAĆICA
Redovno održavanje higijene prostora (brisanje prašine i podova, pranje posuđa, čišćenje i dezinfekcija kuhinje i kupatila, usisavanje, nameštanje kreveta, pranje sitnog veša u veš mašini, prostiranje i peglanje); priprema obroka u skladu sa potrebama korisnika; pomoć oko zakazivanja pregleda; praćenje i nadgledanje propisane terapije u skladu sa uputstvima lekara; merenje pritiska; merenje šećera; pravljenje društva u šetnji; pomoć izvan kuće (nabavka namirnica i kućnog materijala za svakodnevni život, odlazak do apoteke, plaćanje računa, pravljenje društva u parku, odvođenje kod frizera ili lekara, kontakt sa drugim službama) i sl.

USLUGE NEGOVATELJICA
Održavanje lične higijene korisnika, jutarnja/večernja toaleta (dnevno održavanje higijene, brijanje, sečenje noktiju, kupanje, pranje kose); pomoć prilikom kupanja; oblačenje i pomoć korisniku da se obuče; hranjenje, promena pelena inkontinentnim pacijentima; održavanje higijene urogenitalnog područja; prevencija dekubitusa; merenje pritiska; merenje šećera; briga o rani, kontrola i previjanje; održavanje higijene postelje; pomoć pri promeni položaja osobe u krevetu (pomeranje); pomoć i asistencija korisniku pri kretanju i tokom rehabilitacionog perioda; pasivne vežbe za jačanje mišića i masaža; davanje propisane terapije; pravljenje društva u šetnji; druženje, nadgledanje propisane terapije u skladu sa uputstvima lekara i dr.

Tokom razgovora sa našim socijalnim radnikom zajedno ćemo kreirati dinamiku pružanja usluga u skladu sa vašim potrebama.
„Pod svojim krovom“ vam nudi redovne ili povremene usluge negovateljice, geronto domaćice ili medicinske sestre u trajanju od 1h dnevno do 24 časa svakodnevno na mesečnom nivou. Cene naših usluga možete pogledati u odeljku “Cenovnik”, a ukoliko imate potrebe za drugačijim planom nege možemo dogovoriti raspored koji vama najviše odgovara. Za sve informacije kontaktirajte nas pozivom na broj ovde.